O face yoga by Ivana metodi

Face yoga by Ivana metoda vježbanja i tretiranja lica nastala je kao rezultat Ivaninog dugogodišnjeg proučavanja yoge kao skupa različitih tehnika koje čine život skladnijim i ljepšim. Face yoga by Ivana nastala je na bazi Danielle Collins face yoga metode koja koristi holistički pristup, a kroz vrijeme je nadograđivana dodatnim tehnikama i edukacijama. 

Nit vodilja  Face yoga by Ivana metode je prirodno i svjesno njegovanje lica kroz različite tehnike koje uključuju: vježbe za mišiće lica, samomasaže lica, akupresuru lica i ostale komplementarne tehnike.

Face yoga by Ivana metoda naglasak stavlja promatranje lica kao mape našeg života i do sada proživljenog, na prihvaćanje promjena koje dolaze s godinama te na prakticiranju iz te pozicije, uz puno ljubavi i nježnosti prema sebi

Naše lice je pokazatelj našeg prošlog i sadašnjeg života, a kako će izgledati i što će ocrtavati u budućnosti, ovisi samo o nama.

Metoda se prilagođava svakom pojedincu, a pristup vježbanju mijenja se u skladu s potrebama i željama svake osobe. Vodimo se idejom da je briga o sebi i vlastitom tijelu jedna od naših glavnih zadaća.

Face yoga by Ivana metoda uključuje:

Vježbe lica

Vježbe lica stimuliraju mišiće, jačaju ih i vraćaju im tonus te povećavaju njihov volumen, što dovodi do vidljivih promjena na licu. Istovremeno poboljšavaju cirkulaciju, limfnu drenažu i potiču stvaranje vezivnih tkiva te jačaju otpornost kože. U Face yoga by Ivana metodi koristimo gotovo 200 različitih varijanti vježbi za mišiće lica

Samomasaže lica

Samomasaže lica odlična su i prijeko potrebna nadopuna vježbama lica. Samomasažama postižemo razne efekte - opuštamo napetost mišića lica, potičemo cirkulaciju i limfnu drenažu, jačamo kožu i stvaramo zdrav tonus mišića i definiranost linija lica. Samomasaže radimo s različitim ciljevima - podizanje ili opuštanje određenog dijela lica, limfna drenaža ili dubinsko nanošenje preparata, relaksacija. Za masažu lica koristimo naše prste i dlanove, a kao dodatak za pravi SPA moment tu su:  gua sha, roleri za lice, dermaroleri i cupping čašice.

Akupresura lica

Akupresura je drevna tehnika kojom rastvaramo blokade i omogućavamo prirodan protok energije. Neki od glavnih meridijana prolaze licem i stimulacijom točaka na meridijanima postižemo dodatne efekte te utječemo i na ostatak našeg organizma. Akupresurne točke na licu pomažu kod tenzijskih glavobolja, umornog i napetog oka, trzanja mišića i njihove prevelike napetosti, a posebne kombinacije točaka dovode do vraćanja tonusa mišićima, regeneriraju kožu i vraćaju lice u prirodno stanje. 

Ostale tehnike

Kako je face yoga dio velike yoga obitelji i neodvojiva je od drevnih znanja, u face yogi koristimo holistički pristup njegovanja tijela, uma i duha. Njegovanje čitavog tijela, njegovanje misli i riječi koje izgovaramo, kao i tehnike poput svjesnog disanja i opuštanja te meditacije sinergijske su tehnike face yogi. Kako naše lice pokazuje sve što se u tijelu, umu i duhu događa, dobro ih je svakodnevno prakticirati.  

Koji su benefiti prakticiranja Face yoga by Ivana metode:

  • Bolji tonus mišića lica i definiranost linija lica
  • Bolja cirkulacija i limfna drenaža lica
  • Zdraviji ten i regulacija rada žlijezda lojnica
  • Smanjenje podočnjaka i otečenosti lica
  • Smanjenje pretjerane mimike i posljedične napetosti lica
  • Smanjena pojava tenzijskih glavobolja, problema s čeljusnim zglobom i očima

Ali I:

  • Porast samopouzdanja
  • Stvaranje osobne rutine njege
  • Povezivanje sa sobom i bolje upoznavanje vlastitog lica
Ivana faceyoga podstranica
Zrinka Vuković
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5
prije 3 tjedna
Zrinka Vuković
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Već dvije godine vježbam s Ivanom i to jako volim
U novoj sezoni ima jako puno mogućnosti da svaki dan posvetim sebi i svojem licu barem desetak minuta, a kada sam stvorila svoje rituale, svaki dan za sebe imam i više od sata.
U novom ciklusu za studeni osvojile su me jutarnja i večernja masaža s Trešnjom. Na neki poseban način osjećam da sam nježnija prema sebi radeći te masaže.
Hvala vam Ivana i Trešnja na divnim vježbama, masažama, gua sha ritualima, relaksacijama i meditacijama koje nas prate kroz cijeli mjesec.
Zrinka

prije 3 tjedna
Anoniman
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Preporučam! 🙂

prije 3 tjedna
Silvana
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Veliko hvala predivnoj Ivani , koja neumorno , nadasve maštovito , a nemam riječi koliko vidljivo djeluje na naše lice sa svojim kreacijom svakog novog mjesečnog ciklusa…
A, za ciklus listopad veliko hvala Ivani i Trešnji obje divne i kreativne, osmislile su ovoj divan ciklus , koji pokrije sve djelove lica, a posebno sam oduševljena, pokretanjem energije otpuštanja, kombinacijom drenaže i akupresure odredenih točaka…
Najveće hvala objema…
Divne ste…

prije 1 mjesec
Nevena Jonovska
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Kupovina preko web shopa je sigurna, jednostavna i jeftjnija ako placate iz inostranstva. Meni je osobno drago da mogu uciti uz programe brenda faceyoga by Ivana on line i uzivam u svaku novu lekciju i satove face yoge. Ako zelite da ucinite nesto dobro za sebe u pravim ste rukama i preporucujem da se prepustite kupovini.

prije 1 mjesec
Valentina
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Ivana i Trešnja obje rade fenomenalan posao šireći ideju o važnosti brige za sebe među ženama koje na žalost u današnjem svijetu često stave sebe na zadnje mjesto. Čvrsto vjerujem da će njihovi proizvodi i usluge pronalaziti sve veći broj korisnica u našem društvu. Ja ih u svakom slučaju toplo preporučujem jer su i mene puno naučile i na tome sam zahvalna.

prije 1 mjesec
Anoniman
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Poklonila 🙂

prije 2 mjeseca
Anoniman
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Fina gua sha, malo deblja od opsidiana, volim ametist kao kristal i zato me razveselilo da i njega imate u ponudi. Iako sam ga manje koristila, volim promjenu.

prije 2 mjeseca
Anoniman
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Predivna gua sha za masažu, zaista sam se ljepo povezala s njom, zaista posebno fina izrada i super leži u ruci (kupila sam već prije neke, tako da zaista osjećam razliku). Više sam opsidijan koristila od ametista, nekako je on ispao "ljubav na prvi pogled", još se sjećam kako sam se zakvačila za njega na početku kad sam počela pratiti Face yoga na Instagramu, čim sam ga vidjela bilo je - jednom će biti moj.

prije 2 mjeseca
Anoniman
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
4/5

Dijelim iskren komentar, kako bi zaista znali kakav je moj doživljaj ovog listopadskog ciklusa. Ivanine snimke - izuzetno sam zadovoljna svima, jednostavne su, jasne, djeli objašnjenja, njena prisutnost - imala sam naprosto osjećaj da je samnom; kao da nije snimka već da ide u živo. Pogotovo su mi dragi rituali sa gua sha-om i za to sve bi moja ocijena bila čista petica "5!". Isprobala sam sve što je snimila Trešnja, no tu imam problem sa muzikom, naime kod masaža mi je muzika preglasna, imam osjećaj da je muzika u prvom planu, a ne Trešnja i ono što radi, govori, tako da sam se na momente morala naprezati da čujem što govori. Kod meditacija i vježbe disanja slična je situacija, sama nisam mogla razlučiti da li se radi o snimci koja je puštena paralelno kad se snimalo ili je jednostavno bila prevelika buka izvana. U jednom momentu sam imala osjećaj kao da sam na kolodvoru. Nisam protivnik muzike ni kod meditacija, niti raznih vježbi no volim kad su one negdje u drugom planu, tek jedva da postoje, čista pozadina. Inače volim muziku i začin mi je životu. Rradim samo onaj dio koji je Ivana snimila i iz tog razloga je ocjena 4. Žao mi je jer su Trešnjine masaže zaista dobre, no nisam ih ponavljala iz navedenog razloga.

prije 2 mjeseca