Face yoga

O face yoga by Ivana metodi

Face yoga by Ivana metoda vježbanja i tretiranja lica nastala je kao rezultat Ivaninog dugogodišnjeg proučavanja yoge kao skupa različitih tehnika koje čine život skladnijim i ljepšim. Face yoga by Ivana nastala je na bazi Danielle Collins face yoga metode koja koristi holistički pristup, a kroz vrijeme je nadograđivana dodatnim tehnikama i edukacijama. 

Nit vodilja  Face yoga by Ivana metode je prirodno i svjesno njegovanje lica kroz različite tehnike koje uključuju: vježbe za mišiće lica, samomasaže lica, akupresuru lica i ostale komplementarne tehnike.

Face yoga by Ivana metoda naglasak stavlja promatranje lica kao mape našeg života i do sada proživljenog, na prihvaćanje promjena koje dolaze s godinama te na prakticiranju iz te pozicije, uz puno ljubavi i nježnosti prema sebi

Naše lice je pokazatelj našeg prošlog i sadašnjeg života, a kako će izgledati i što će ocrtavati u budućnosti, ovisi samo o nama.

Metoda se prilagođava svakom pojedincu, a pristup vježbanju mijenja se u skladu s potrebama i željama svake osobe. Vodimo se idejom da je briga o sebi i vlastitom tijelu jedna od naših glavnih zadaća.

Face yoga by Ivana metoda uključuje:

Vježbe lica

Vježbe lica stimuliraju mišiće, jačaju ih i vraćaju im tonus te povećavaju njihov volumen, što dovodi do vidljivih promjena na licu. Istovremeno poboljšavaju cirkulaciju, limfnu drenažu i potiču stvaranje vezivnih tkiva te jačaju otpornost kože. U Face yoga by Ivana metodi koristimo gotovo 200 različitih varijanti vježbi za mišiće lica

Samomasaže lica

Samomasaže lica odlična su i prijeko potrebna nadopuna vježbama lica. Samomasažama postižemo razne efekte - opuštamo napetost mišića lica, potičemo cirkulaciju i limfnu drenažu, jačamo kožu i stvaramo zdrav tonus mišića i definiranost linija lica. Samomasaže radimo s različitim ciljevima - podizanje ili opuštanje određenog dijela lica, limfna drenaža ili dubinsko nanošenje preparata, relaksacija. Za masažu lica koristimo naše prste i dlanove, a kao dodatak za pravi SPA moment tu su:  gua sha, roleri za lice, dermaroleri i cupping čašice.

Akupresura lica

Akupresura je drevna tehnika kojom rastvaramo blokade i omogućavamo prirodan protok energije. Neki od glavnih meridijana prolaze licem i stimulacijom točaka na meridijanima postižemo dodatne efekte te utječemo i na ostatak našeg organizma. Akupresurne točke na licu pomažu kod tenzijskih glavobolja, umornog i napetog oka, trzanja mišića i njihove prevelike napetosti, a posebne kombinacije točaka dovode do vraćanja tonusa mišićima, regeneriraju kožu i vraćaju lice u prirodno stanje. 

Ostale tehnike

Kako je face yoga dio velike yoga obitelji i neodvojiva je od drevnih znanja, u face yogi koristimo holistički pristup njegovanja tijela, uma i duha. Njegovanje čitavog tijela, njegovanje misli i riječi koje izgovaramo, kao i tehnike poput svjesnog disanja i opuštanja te meditacije sinergijske su tehnike face yogi. Kako naše lice pokazuje sve što se u tijelu, umu i duhu događa, dobro ih je svakodnevno prakticirati.  

Koji su benefiti prakticiranja Face yoga by Ivana metode:

  • Bolji tonus mišića lica i definiranost linija lica
  • Bolja cirkulacija i limfna drenaža lica
  • Zdraviji ten i regulacija rada žlijezda lojnica
  • Smanjenje podočnjaka i otečenosti lica
  • Smanjenje pretjerane mimike i posljedične napetosti lica
  • Smanjena pojava tenzijskih glavobolja, problema s čeljusnim zglobom i očima

Ali I:

  • Porast samopouzdanja
  • Stvaranje osobne rutine njege
  • Povezivanje sa sobom i bolje upoznavanje vlastitog lica
Ivana faceyoga podstranica