O face yoga by Ivana metodi

Face yoga by Ivana metoda vježbanja i tretiranja lica nastala je kao rezultat Ivaninog dugogodišnjeg proučavanja yoge kao skupa različitih tehnika koje čine život skladnijim i ljepšim. Face yoga by Ivana nastala je na bazi Danielle Collins face yoga metode koja koristi holistički pristup, a kroz vrijeme je nadograđivana dodatnim tehnikama i edukacijama. 

Nit vodilja  Face yoga by Ivana metode je prirodno i svjesno njegovanje lica kroz različite tehnike koje uključuju: vježbe za mišiće lica, samomasaže lica, akupresuru lica i ostale komplementarne tehnike.

Face yoga by Ivana metoda naglasak stavlja promatranje lica kao mape našeg života i do sada proživljenog, na prihvaćanje promjena koje dolaze s godinama te na prakticiranju iz te pozicije, uz puno ljubavi i nježnosti prema sebi

Naše lice je pokazatelj našeg prošlog i sadašnjeg života, a kako će izgledati i što će ocrtavati u budućnosti, ovisi samo o nama.

Metoda se prilagođava svakom pojedincu, a pristup vježbanju mijenja se u skladu s potrebama i željama svake osobe. Vodimo se idejom da je briga o sebi i vlastitom tijelu jedna od naših glavnih zadaća.

Face yoga by Ivana metoda uključuje:

Vježbe lica

Vježbe lica stimuliraju mišiće, jačaju ih i vraćaju im tonus te povećavaju njihov volumen, što dovodi do vidljivih promjena na licu. Istovremeno poboljšavaju cirkulaciju, limfnu drenažu i potiču stvaranje vezivnih tkiva te jačaju otpornost kože. U Face yoga by Ivana metodi koristimo gotovo 200 različitih varijanti vježbi za mišiće lica

Samomasaže lica

Samomasaže lica odlična su i prijeko potrebna nadopuna vježbama lica. Samomasažama postižemo razne efekte - opuštamo napetost mišića lica, potičemo cirkulaciju i limfnu drenažu, jačamo kožu i stvaramo zdrav tonus mišića i definiranost linija lica. Samomasaže radimo s različitim ciljevima - podizanje ili opuštanje određenog dijela lica, limfna drenaža ili dubinsko nanošenje preparata, relaksacija. Za masažu lica koristimo naše prste i dlanove, a kao dodatak za pravi SPA moment tu su:  gua sha, roleri za lice, dermaroleri i cupping čašice.

Akupresura lica

Akupresura je drevna tehnika kojom rastvaramo blokade i omogućavamo prirodan protok energije. Neki od glavnih meridijana prolaze licem i stimulacijom točaka na meridijanima postižemo dodatne efekte te utječemo i na ostatak našeg organizma. Akupresurne točke na licu pomažu kod tenzijskih glavobolja, umornog i napetog oka, trzanja mišića i njihove prevelike napetosti, a posebne kombinacije točaka dovode do vraćanja tonusa mišićima, regeneriraju kožu i vraćaju lice u prirodno stanje. 

Ostale tehnike

Kako je face yoga dio velike yoga obitelji i neodvojiva je od drevnih znanja, u face yogi koristimo holistički pristup njegovanja tijela, uma i duha. Njegovanje čitavog tijela, njegovanje misli i riječi koje izgovaramo, kao i tehnike poput svjesnog disanja i opuštanja te meditacije sinergijske su tehnike face yogi. Kako naše lice pokazuje sve što se u tijelu, umu i duhu događa, dobro ih je svakodnevno prakticirati.  

Koji su benefiti prakticiranja Face yoga by Ivana metode:

  • Bolji tonus mišića lica i definiranost linija lica
  • Bolja cirkulacija i limfna drenaža lica
  • Zdraviji ten i regulacija rada žlijezda lojnica
  • Smanjenje podočnjaka i otečenosti lica
  • Smanjenje pretjerane mimike i posljedične napetosti lica
  • Smanjena pojava tenzijskih glavobolja, problema s čeljusnim zglobom i očima

Ali I:

  • Porast samopouzdanja
  • Stvaranje osobne rutine njege
  • Povezivanje sa sobom i bolje upoznavanje vlastitog lica
Ivana faceyoga podstranica
Kristina Ana Šprljan
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Ivana i Trešnja sa svojim detaljnim objašnjenjima i stručnim znanjem, učinile su svaku snimku iznimno zanimljivom i edukativnom. Upute su jasne i lako pratljive, što mi je omogućilo da bez problema usvojim različite tehnike i pravilno ih primijenim. Osjećaj nakon svake vježbe je fenomenalan - lice mi je bilo osvježeno, a mišići opušteni. Jedan od aspekata koji mi se posebno svidio jest prilagođavanje tempa vježbanja. Fleksibilnost korištenja snimki mi je izuzetno bitno jer mi je omogućilo da vježbam prema vlastitom rasporedu i da kombiniram razne vježbe i masaže po svojim potrebama i željama. Najznačajniji utjecaj bio je vidljiv na elastičnosti i tonusu moje kože. Nakon mjesec dana, ne samo da se smanjila vidljivost bora, već je i cijelo moje lice izgledalo zdravije i vedrije. Osjećam se kao da sam ne samo naučila kako brinuti o svojoj koži na prirodan način, već sam i stekla novo samopouzdanje. Za sve koji traže prirodnu alternativu za njegu lica, a ujedno žele raditi na svojoj unutarnjoj i vanjskoj ljepoti, mjesečni ciklusi su savršen izbor. Hvala cijelom timu na izuzetnom iskustvu koje je nadmašilo sva moja očekivanja!

prije 3 dana
Andelka S.
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Već duže vrijeme pratim vaše savjete i vježbe. Pojašnjenja kako pravilno izvoditi pokret,vježbu i masažu su doista odlični tako da mi nije teško pratiti. Jako sam zadovoljna,hvala vam!

prije 3 tjedna
Kristina P.
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Predivan ciklus... Fantasticna ideja raditi sa određenim meridijanima i pripadajućim temama kroz cijeli mjesec. Zahvalna sam (a i moje lice) sto sam iz dana u dana razvijala naviku davanja sebi na jedan drugaciji nacin. Sada se navika razvila u mali ritual koji me veseli.
Ivana i Trešnja daju usputno tokom vježbi lijepe inspiracije koje mozemo ponijeti sa sobom u dan i kontemplirati o njima, pustiti da djeluju.
Također mi se sviđa raznolikost videa, koju mozemo individualno prilagoditi ovisno o situaciji (npr. ujutro prije posla kraća gua sha, navečer malo duža masaža...).
Hvala vam, drage Face-Yogine!

prije 3 tjedna
Natalija Tešija
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Odlične vježbe, uživam.

prije 1 mjesec
Anoniman
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5
prije 1 mjesec
Danijela
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Super vježbice, odlična snimka i pojašnjenja! U kratkom vremenu se dolazi do vidljivih rezultata, ljepše i mekše kože. Oduševljeno nastavljam vježbati!

prije 2 mjeseca
Danijela
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Sjajan materijal, odlična snimka i pojašnjenja! U kratkom vremenu se dolazi do vidljivih rezultata, ljepše i mekše kože. Oduševljeno nastavljam vježbati!

prije 2 mjeseca
Lidija Marković
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Izuzetno sam zadovoljna svojim gua sha kamenom - kvalitetan je i ugodan za korištenje.

prije 2 mjeseca
Natalija Tesija
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Odlične vježbe

prije 2 mjeseca
Jasminka
Ovjereni vlasnikOvjereni vlasnik
5/5

Ivana je odlična učiteljica, vježbe su prekrasne i rezultati se brzo primjećuju☺️

prije 2 mjeseca