Njega lica

Kako odabrati svoj kamen?

Kako odabrati svoj kamen?

Roler i gua sha odlični su alati za njegu lica. Jednom kada smo odlučili želimo li roler, gua shu ili naravno, oboje, vrijeme je za odlučiti i kako odabrati kamen i koji?

Odabrati prema boji

Sasvim je legitimno odabrati svoj roler ili gua sha kamen prema boji koja nam se sviđa. Ovo je posebno dobra opcija ukoliko već imate neki od alata u jednoj boji, a sada želite svojoj kolekciji dodati još jednu boju. 

Odabrati prema namjeni

Ukoliko pričamo o rolerima i gua sha kamenju od pravog poludragog kamenja – žada, ametista, kvarca ili slično, onda prije odabira možemo pogledati i koji su njegovi benefiti. Ako imamo neki poseban izazov koji bismo voljeli tretirati, ovo je dobar način za to. 

Odabrati intuitivno

Sljedeći korak je pokušati odabrati na novi način, dopustiti da se naše ruke povežu i posegnu za nekim kamenom jer svaki od njih nosi svoju priču. Intuitivni odabir je uvijek dobar pristup kada se radi o nečemu suptilnom i ako želimo da nam energiju privuče upravo onaj kamen koji nam treba.

Možda nam je vizualno najljepši i najprivlačniji jedan, ali iz nekoga razloga vaša ruka ili miš posežu za nekim drugim i iako nikad niste voljeli zelenu boju, čini se da vaše lice baš želi zeleni kamen. Vjerujte tom intuitivnom osjećaju, on nikad ne vara!

Nakon što odaberemo intuitivno, možemo provjeriti karakteristike kamena pa možda i zaključiti da nam stvarno njegova sposobnost treba. 

Gua sha

Kamenje u našoj ponudi i njihova svojstva:

Žad

Tradicionalno su se alati za njegu lica i tijela, poput gua she, izrađivali od žada i u Kini je on vrlo cijenjen te mu se pripisuju karakteristike čistoće i moralnog integriteta.

Energija kojom ovaj kamen isijava je mirnoća, ravnoteža i pozitivnost. Žad također štiti od negativnih energija, ali i našim blokirajućih negativnih misli.  Također se vjeruje da tretiranje lica žadom smanjuje glavobolje i migrene. 

Žad je zapravo naziv za 2 minerala – jadeit i nefrit, a može biti i drugih boja osim zelene: žut, bijel, smeđ ili u kombinacijama. 

Naš zeleni žad dolazi nam iz Kine. 

Kvarc – ružičasti i crni

Kvarc je najrasprostranjeniji mineral u prirodi i ima ga u raznim bojama. U našoj ponudi možete naći ružičasti i crni kvarc. Ružičasti nam dolazi iz Indije, a crni iz Kine. 

Ružičasti kvarc korišten je kao nakit posebnog djelovanja još u Mezopotamiji, a zovu ga još i kamen ljubavi. Kroz čitavu povijest povezuje se s ljubavlju, mirom, prijateljstvom, ljepotom, srećom. Vjeruje se da nas ovaj kamen uči ljubavi. Jača empatiju i osjećajnost te iscjeljuje emotivne povrede. Nakon što njime istretirate lice prije spavanja, ostavite ga na noćnom ormariću jer vjeruje se da pomaže kod nesanice.

Crni kvarc predivan je kamen za koji kažu da nam popravlja raspoloženje, odnosi negativne misli i strahove. Smatra se najboljim kamenom za stresne periode, a daje nam snagu i odlučnost. Djeluje na grlenu čakru, što znači da poboljšava naše komunikacijske sposobnosti. 

Ametist

Ovaj prekrasan ljubičasti kamen nosi nam mir i blagostanje. I on je jedan od varijeteta kvarca, a što je tamniji to se smatra vrijednijim, a općenito se smatra vrlo profinjenim poludragim kamenom. Ovaj kamen pomaže nam u otklanjanju negativnih misli i emocija, smiruje, te donosi zadovoljstvo i sreću. Dobro djeluje kod potisnute ljutnje. 

Ametist dobro djeluje kod nesanica pa i njega preporučamo koristiti prije spavanja i kod glavobolja. Također se vjeruje da pospješuje rast kose i pomaže kod problema s kožom. 

Opsidijan

Opsidijan je jedan od najcjenjenijih minerala. Crne je boje, ali se na svjetlosti može presijavati u crvenu, smeđu, sivu. 

Ima veliku moć apsorpcije negativne energije i njene transformacije i zbog toga je iznimno cijenjen. Pomaže u suočavanju s tugom, strahom i ljutnjom. Opsidijan jača našu intuiciju i pomaže u logičkom razmišljanju. Smatra se da pomaže i kod detoksikacije organizma.

Sodalit

Sodalit je predivan plavi kamen prošaran bijelim i oker nijansama. 

Sodalit nam donosi harmoniju u život i jača samopouzdanje. Pojačava koncentraciju i pomaže nam u realiziranju naših ideja.  Ovaj kamen umiruje nam um i donosi nam logične zaključke. Osloađa nas predrasuda i dogmi i usmjerava na život u skladu s višim duhovnim postavkama. Razvija intuiciju i jasnoću i dobro je koristiti kad osjećamo da nam treba mira. 

Gua sha

Tradicionalni kineski alat za njegu lica i tijela. Plod kineske mudrosti očuvanja i upravljanja životnom energijom. Pospješuje i regenerira tokove energije u licu. Napravljen od žada koji se već tisućama godina koristi za njegu lica.
Pravi je užitak za korištenje. Daje osjećaj čvrstoće lica već nakon prvog korištenja.

Benefiti:

  •  pojačava cirkulaciju za 400%
  • potpomaže limfnu drenažu lica
  • smanjuje otečenost
  • smanjuje vidljivost bora i linija
  • konturira lice i učvršćuje ga
  • smanjuje napetost mišića
  • pospješuje protok energije i stimulira akupresurne točke lica