Njega lica

Što je gua sha?

Gua sha

Što je gua sha i čemu služi?

Danas na predstavljanju: kraljica alata za lice, njeno veličanstvo gua sha 💜!

Gua sha je tradicionalna kineska samomasaža koja se koristi već tisućama godina. Radi na meridijanima, akupresurnim točkama, cirkulaciji i limfnom sustavu. Kineska medicina veliku pažnju stavlja na brigu o sebi i podržavanje svojih potreba te održavanje svoje životne energije. Kažu da se svake večeri treba zapitati: što sam učinio danas za održavanje i nadopunjavanje svoje vitalne energije?

Koji su benefiti gua sha masaže lica?

Same riječi gua sha znače strugati dok ne pocrveni. Ovo se neće nužno odnositi na lice jer gua sha tretmani rade se na čitavom tijelu. I dok je na tijelu ponekad cilj dovesti kožu do stanja u kojem se pojave male crvene mrljice koje ukazuju na to da je cirkulacija “dobro proradila”, na licu nam tako snažni rezultati nisu potrebni, no i na njemu će gua sha imati isti efekt – cirkulacija i nježan piling.

Rezultati gua sha masaže su i trenutni i dugotrajni. Već nakon jednog tretmana primijetit ćete veliku razliku na licu. Ako poželite testirati učinak, dobar je način prvo istretirati jednu stranu lica u 10-ak minuta pa u ogledalu pogledati razliku. Nakon toga, naravno, istretirajte i drugu stranu, no na ovaj ćete se način uvjeriti u sve efekte koje dobivate već nakon prvog tretmana.

Ujutro i navečer

Gua sha ujutro smanjit će otečenost i zastoj međustanične tekućine i limfe.. Gua sha navečer smanjit će tenziju u mišićima lica i opustiti umorne oči i kožu. Osim toga, tretman lica gua shom nevjerojatno je ugodan i podržavajući ritual, idealan za tople, kao i za hladne dane. Gua sha povećava mikrocirkulaciju za 400%, dovodeći svježe nutrijente. u pojačanoj koncentraciji.

Kroz vrijeme, povećava razine kolagena i elastina u koži, ona podiže, puni i konturira mišiće i kožu i lice općenito, smanjujući vidljivost bora i linija.

Kako gua sha podiže razine energije?

Uz pomoć gua she prodiremo dublje u mišiće i fasciju nego što to možemo isključivo prstima. I najvažnije, a ujedno i ono na čemu se bazira čitava kineska medicina, stimulira akupresurne točke lica na 8 glavnih meridijana.  Na taj način eliminiramo energetske blokade i zastoje koji dolaze od ponavljanih emocija i uz njih vezanih ponavljajućih mimika i pohranjivanja stresa na licu.

Znamo već da je naše lice jedna divna mapa i da uz pomoć njega možemo utjecati na razne procese u našem tijelu. Svaka akupresurna točka na licu ima svoje značenje, svoju funkciju i energiju. Gua sha je alat koji nam pomaže da upravljamo tom energijom na više načina. S jedne strane, mehanički stimuliramo točke, a s druge, ne smijemo zaboraviti da je gua sha kamen koji također nosi svoju energiju.

Kako odabrati svoj gua sha kamen?

Gua sha je tradicionalno izrađivana od žada, a danas na tržištu možemo naći gua she od različitog poludragog kamenja, što znači u različitim bojama. Odabrati svoj kamen možemo po boji i to je apsolutno u redu. No, nekad ćemo osjetiti kako nas baš privlači neka boja koju možda po estetskom kriteriju ne bismo odabrali. To je upravo iz razloga što svaka vrsta kamena nosi svoju energiju, a s time i odgovara na naše potrebe. 

Žad je najčešće zelene boje, no može biti i bijele boje. U Kini se smatra simbolom skromnosti, moralne čistoće, pravednosti, pristojnosti i hrabrosti. Osim toga uči nas prihvaćanju i ljubavi prema sebi. Probajte odabrati svoj kamen intuitivno, a zatim provjeriti kakvu energiju nosi, mogli biste se iznenaditi. 

Gua sha

Tradicionalni kineski alat za njegu lica i tijela. Plod kineske mudrosti očuvanja i upravljanja životnom energijom. Pospješuje i regenerira tokove energije u licu. Napravljen od žada koji se već tisućama godina koristi za njegu lica.
Pravi je užitak za korištenje. Daje osjećaj čvrstoće lica već nakon prvog korištenja.

Benefiti:

  •  pojačava cirkulaciju za 400%
  • potpomaže limfnu drenažu lica
  • smanjuje otečenost
  • smanjuje vidljivost bora i linija
  • konturira lice i učvršćuje ga
  • smanjuje napetost mišića
  • pospješuje protok energije i stimulira akupresurne točke lica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)